Vitorlás oktatás Manővertréning

Vitorlás oktatás Balatonfüreden

h4>vitorlás oktatásVitorlás oktatás a manőverek elsajátításához

Vitorlás oktatás szeretne a Balatonon? Most egy nagyszerű ajánlattal szembesülhet, ha szeretne végre a saját vitorlásának a kapitánya lenni. A balatoni manővertréningjeink során részt vehet egy vitorlás tanfolyamon.

A legfontosabb alapokat mind meg fogja szerezni, így teljes biztonságban szelheti a habokat hajójával. A vitorlás oktatásinkra várjuk a friss jogosítvánnyal rendelkezők mellett azon jelentkezőket is, akik már kiesetek a gyakorlatból és így nem mernek kimenni a vízre, ők nálunk fel tudják frissíteni a tudásukat. A balatoni haladó tanfolyam során nagy hangsúlyt kapnak az alapmanővereknek a részletes átismétlése, melyek között az egyik legfontosabb a kikötés.

A spinakkervitorla helyes használata is begyakorlásra kerül. A vitorlás oktatás keretében megismerkedhet a versenyszabályokkal, ha szeretne benevezni élete első nagy balatoni hajós túrájára. A tavon való helyismeretnek a bővítése is nagy hangsúlyt kap, melyet egy egész napos túra során lehet megszerezni. A manőver tréning célja, hogy az oktatás alatt a vitorlás vezetéshez szükséges minden fontos alapismeret elsajátításra kerüljön, azok minél alaposabban be legyenek gyakorolva és ezek később már reflexként működjenek.

Ha még frissen tett vizsgát vitorlázásból, akkor érdemes részt venni a manőver tréningen néhány alkalommal. Így a szükséges gyakorlat elsajátítható és teljes biztonsággal lehet a vízen adódó vészhelyzetekben is fellépni. A vitorlás oktatás végére olyan képességek birtokába fog kerülni, hogy bátran vezetheti saját vagy bérelt hajóját is a fedélzeten a családdal vagy a barátokkal. A tematikában néhány pontba sűrítve megismerheti, hogy mi mindent fog tudni a vitorlás tanfolyam végére. Hajózzon a Balatonon teljes biztonsággal és minden izgalom nélkül! Meglátja, hogy milyen nagy élmény lesz egy szép nyári napon kihajózni a magyar tenger türkizkék vizére. Ennek előfeltétele a vitorlás tanfolyam elvégzése, melynek a tematikáját itt olvashatja:

Tematika:

  • Hajó kikötése, indulása, bármilyen előnytelen szélben
  • Hátramenet, forgások vitorlával-motorral
  • Hajós manőverezés
  • Horgonyzás kikötőben, nyíltvízen, a hajó rögzítése
  • Alapvető vitorlázási technikák és beállítások
  • Spinakker használata, kezelés
  • Hajózás rossz látási- és meteorológiai viszonyok között
  • Navigáció és hajózás éjszaka

Vissza a kezdőoldalra