Hírek a vitorlázás világából

You are here:

Életre szóló élmény? Vitorlás bérlés Balatonfüreden!

setavitorlazas.hu180420

Természetes, hogy az emberek szeretik a különleges, nem mindennapi programokat, hiszen ezek gondoskodnak azokról az emlékekről, amikről később még az unokáknak is beszámolnak idősebb korukban. Ha Ön is ebbe a táborba tartozik, ráadásul rajong a vízi világért, itt az alkalom, hogy a vitorlás bérlés mellett döntsön! A balatonfüredi vitorlás bérlés lehetőségével barátainak és családtagjainak olyan…

A vitorlázás kaland és pihenés egyben

vitorlázás

 Vitorlázás a Balatonon 

Közép-Európa legnagyobb, és gyorsan tegyük hozzá legszebb taván, a Balatonon. Rengeteg szabadidőd elfoglaltságot talál magának az ember, és még keresnie sem kell különösebben. Ezek közül az egyik legnépszerűbb a vitorlázás, ami érthető is, hisz óriási élmény kicsinek és nagynak egyaránt.

A nyílt vízi hajózás semmihez sem hasonlítható élménye napjainkban egy megfizethető és elérhető élmény mindenkinek, akkor is, ha az emberek döntő többségéhez hasonlóan nem rendelkezik saját hajóval, vitorlással. A gondtalan vitorlázás így többnyire valamilyen típusú hajó kibérlésével oldható meg, hajókból pedig igazán nincs hiány a Balaton környékén

Tovább

Vitorlásbérlés Balatonfüred területén

vitorlázás Balaton

A nyári szabadidőt mindenki másképpen képzeli el

Vitorlásbérlés Balatonfüred és Környékén! De aligha van olyan magyar ember, aki legalább egyszer életében ne a Balaton hullámai mellett döntene. Ebben az esetben szinte törvényszerű, hogy szeretné kipróbálni a balatoni hajózás valamilyen válfaját. Ha pedig ez így van, érdemes felkeresni a vitorlásbérlés Balatonfüred területén elérhető kínálatát.

Az R Yacht szebbnél szebb vitorlásai minden igényt kielégítenek, gyakorlatilag nincs olyan elvárás, amit egy kezdő vitorlázó. Vagy a sport régi szerelmesei meg ne kapnának a minőség legmagasabb fokán. És mivel a vitorlázás, és a hajózás általában egyszerre sport, kikapcsolódás, életforma és szenvedély. Ezt mind megtalálhatjuk a vitorlás bérlés Balatonfüredi báziskikötőjében.

Tovább

Hajókirándulás a Balatonon

Hajókirándulás a Balatonon

Ha szabad idejében családjával, barátaival a Balatonon jár.

A sok látnivaló, program, és szórakozási lehetőség között van egy, amit feltétlenül ki kell próbálnia. Ez nem más, mint a hajókirándulás. Sokan persze félnek a víztől, de ha egyszer a Balaton vizére száll egy kis vitorláson, és a rögzített útvonalakon. Vagy éppen tetszés szerint hajókázva eltölt egy kis időt a csodálatos tó vizén, meg fogja érteni miért is kihagyhatatlan élmény a hajókirándulás.

Attól függetlenül, hogy néhányan, vagy többen foglalnak helyet a hajón, itt mindenki kettesben van a természettel. A szél, a nap, a felhők, a víz és az ég összhangja mindenkiben felébreszti a természet ösztönös tiszteletét, csodálatát. Minden percben egy új élményt nyújt az örökké változó látvány, ahogyan a hajó halad ulticélja felé.

Tovább

A tökéletes nyári kikapcsolódás eszköze a balatoni vitorlásbérlés

DSCN1271 (1)

A nyári vakációzás egyik legnépszerűbb célpontja hazánkban a csodálatos Balaton.

Itt rengeteg látványosság, kikapcsolódási lehetőség és szórakozási mód várja a turistákat, ezeknek legnagyobb része természetesen a tó adta lehetőségek körül forog. A kihagyhatatlan balatoni vitorlás bérlés az összes kikapcsolódási lehetőségek fénypontja.

Hisz mindenki ki szeretné próbálni. Legalább egyszer az életben, milyen is egy kis hajón ringatózva megcsodálni a magyar tenger felett a naplementét, egy pohár jó Balaton-felvidéki bort kortyolgatva.

És nehogy azt képzeljük, hogy ez csak egy álom, amit kizárólag gazdag emberek engedhetnek meg maguknak. Ma már a balatoni vitorlás bérlés mindenkinek elérhető kényeztetés, hisz egy tizenkét fő befogadására képes yacht egész napra csak 80 000 forintba kerül, ami egy család számára sem nagy összeg, ha pedig többen, baráti társaságban béreljük ki,

Tovább

Vitorlás kölcsönzés a Balatonon, a megfizethető élmény

vitorlázás Balaton

Vitorlás kölcsönzés Balatonfüreden 

Magyarország turisztikai vonzerejének egyik összetevője a relatív alacsony áron elérhető minőségi szolgáltatások köre, amely a csodálatos természeti környezetre, és a jó infrastruktúrára épül. A Balaton, mint turisztikai célpont ezeknek a feltételeknek messzemenően eleget tesz. Nem csoda tehát, hogy mind a belföldi, mind e külföldi turisták első számú, kiemelt célpontja.

A Balaton a rengeteg változatos program, látnivaló, és gasztronómiai élmény mellett elsősorban a vízfelülettel. A hajózás lehetőségével csábít, így a vitorlás kölcsönzés egy virágzó ágazatnak számít a térségben. Áprilistól novemberig lehet hajózni, és ez a nyolc hónap változatos programokkal, útvonalakkal, és számtalan kiegészítő lehetőséggel kecsegteti a vitorlázásra, hajózásra vágyó vendégeket.

Tovább

Élmény egy életre, a balatoni horgászat

images

Balatoni horgászat 

A magyar tengerként is emlegetett Balaton sokunk kedvenc célpontja, főleg a nyári szezonban. Ez a hatalmas, ízig-vérig magyar tó számos szépséget, meglepetést, rejtett kincset tartogat mindenki számára, az év minden időszakában. A balatoni horgászat egyike a tó vonzerejét adó számos tényezőnek. Hisz amióta a sporthorgászat tömegsporttá vált, a Balaton vize a horgászok valóságos paradicsomává vált.

A nagy, nyílt vízfelület lehetővé teszi a hajóról horgászást, ugyanakkor a számtalan rejtett zug, nádasok és kis öblök az elvonulást, a magányos időtöltést előnyben részesítők számára ideális körülményeket nyújtanak. A balatoni horgászat egy egyedülálló, soha meg nem ismétlődő élmény. Hisz sehol az országban nincs ilyen csodálatos környezet, a halfajták gazdagsága pedig minden kényes igényt kielégít, hiszen ötven féle hal várja, hogy horogra akadjon.

Tovább

Vitorláshajó bérlés Balaton kikötőiben

A Balaton nemcsak a mi szívünkben él előkelő helyen, hanem számos külföldinek is az egyik kedvenc üdülő és pihenő helye. A kellemes környezet, a csodás látkép, a hullámzó víz, a hangtalanul suhanó vitorlások és a finom ételek, italok örökre beivódnak az emlékezetünkbe, így nem csoda, hogy aki járt már a magyar tengerparton, az mindig visszavágyik. A vitorláshajó bérlés Balaton kikötőiben az egyik legnépszerűbb szórakozási és kikapcsolódási lehetőség, ami feledhetetlen élményekkel ajándékozhat meg. Hiszen manapság, amikor minden motorikusan vagy elektromosan működik, a szél erejének felhasználásával mozgó vitorlás egy teljesen más világba kalauzol el bennünket.

Tovább

A vitorlás sokkal nagyobb szabadságot kínál

Vitorlás bérlés

Manapság leginkább a motorral illetve elektromos árammal működő járműveknek hódolunk.

Pedig még mindig van néhány klasszikus, ami felejthetetlen élményt képes nyújtani. Ilyen például vitorlás, ami a szél erejét felhasználva változtatja a helyét és sok esetben egészen elképesztő gyorsaságokra is képes.

Azonban a vitorlás nem is igazán a gyorsaságról szól, hanem a suhanás, a siklás művészetéről, ahogy a hullámokon vagy azoknak szembeállva halad előre, mintha csak egy láthatatlan kötélen húzná valaki. Az érzés szavakkal nem leírható, így, aki egyszer teheti, mindenképpen próbálja ki a vitorlázást, mert semmihez sem fogható.

Talán a legtalálóbb szó a vitorlás és a vitorlázás jellemzésére a szabadság, hiszen jóformán a természetre van bízva, hogy miként és milyen irányba haladunk, illetve, hogy egyáltalán megmoccanunk-e.

Tovább

A vitorlás verseny élménye kísérőhajóról

A versenyszerű vitorlázás egy teljesen más élmény, mint amikor a szórakozás céljából hajókázunk egyet. Hiszen míg a nyaralás tetőpontjaként kibérelünk egy vitorlást és családi vagy baráti körben eltöltünk a fedélzeten egy csodálatos, pihentető és igazi kikapcsolódást jelentő napot, addig a vitorlás verseny egy adrenalinnal, izgalommal, fordulatokkal, akcióval teli esemény. A helyszín, a felszerelés szinte egy és ugyanaz, de az életérzés, a mentalitás az teljesen más. Nehéz ezt megfogalmazni olyannak, aki még nem próbálta, hiszen, aki csak egy-két alkalommal andalgott a Balaton felszínén, amit esetleg nem is ő vezetett, az el sem tudja képzelni, hogy mi lehet az izgalmas egy vitorlás verseny során.

Tovább