Hajókirándulás a Balatonon

Hajókirándulás a Balatonon

Ha szabad idejében családjával, barátaival a Balatonon jár.

A sok látnivaló, program, és szórakozási lehetőség között van egy, amit feltétlenül ki kell próbálnia. Ez nem más, mint a hajókirándulás. Sokan persze félnek a víztől, de ha egyszer a Balaton vizére száll egy kis vitorláson, és a rögzített útvonalakon. Vagy éppen tetszés szerint hajókázva eltölt egy kis időt a csodálatos tó vizén, meg fogja érteni miért is kihagyhatatlan élmény a hajókirándulás.

Attól függetlenül, hogy néhányan, vagy többen foglalnak helyet a hajón, itt mindenki kettesben van a természettel. A szél, a nap, a felhők, a víz és az ég összhangja mindenkiben felébreszti a természet ösztönös tiszteletét, csodálatát. Minden percben egy új élményt nyújt az örökké változó látvány, ahogyan a hajó halad ulticélja felé. A Tihanyi félsziget, a parton gyöngyfüzérként sorakozó települések, a susogó nádasok, a többi hajó sziluettje, szürreálisan széppé teszik a hajókirándulás minden egyes percét, olyan egyedi és felejthetetlen élménnyé, amire az ember kilencven évesen is melegséggel a szívében emlékszik vissza.

És hogy az egész út ne csak lelki élmény legyen, akár az összes part menti éttermet útba ejthetjük. És biztosak lehetünk benne, hogy nem lesz két egyforma menü. De mindegyik különlegesen finom lesz, a borok pedig egyenesen mennyeiek. A szabad levegőn, és a vízen töltött nap után. Az étvágyunkkal biztosan nem lesz gond, az esti fények varázsa pedig csak még szebb, még tündöklőbb emlékké változtatja a hajókázással töltött nap emlékét.