A vitorlás sokkal nagyobb szabadságot kínál

Vitorlás bérlés

Manapság leginkább a motorral illetve elektromos árammal működő járműveknek hódolunk.

Pedig még mindig van néhány klasszikus, ami felejthetetlen élményt képes nyújtani. Ilyen például vitorlás, ami a szél erejét felhasználva változtatja a helyét és sok esetben egészen elképesztő gyorsaságokra is képes.

Azonban a vitorlás nem is igazán a gyorsaságról szól, hanem a suhanás, a siklás művészetéről, ahogy a hullámokon vagy azoknak szembeállva halad előre, mintha csak egy láthatatlan kötélen húzná valaki. Az érzés szavakkal nem leírható, így, aki egyszer teheti, mindenképpen próbálja ki a vitorlázást, mert semmihez sem fogható.

Talán a legtalálóbb szó a vitorlás és a vitorlázás jellemzésére a szabadság, hiszen jóformán a természetre van bízva, hogy miként és milyen irányba haladunk, illetve, hogy egyáltalán megmoccanunk-e. Ahogy a szél az arcunkba csap a vitorlás felszínén, teljesen kikapcsolhatunk, elfelejthetünk minden gondot. Bajt és kizárhatjuk a külvilágot. Csak mi vagyunk, a természet és ez az utánozhatatlan vízi járgány. Erre az érzésre és élményre pedig mindenkinek szüksége van, hogy feltöltődhessen a szürke és zsúfolt hétköznapok forgatagából kiszakadva.

Ha valahol biztosan megtalálhatjuk a testi-lelki egyensúlyt, akkor az a vitorlás fedélzete, így ha nem is messzebb, de legalább a Balatonhoz sikerül eljutni, akkor ezt a szórakozási lehetőséget nem szabad kihagyni, mert általa teljesen más emberként térhetünk vissza a hétköznapokba, olyanként, aki tele van lelkesedéssel, életerővel és életigenléssel.